Tanulópárok program 2021/2022 első féléve

 Ebben a tanévben is bekapcsolódik iskolánk az országos szervezésű programba, amely során gimnazista tanulók online korrepetálnak hátrányos helyzetben élő általános iskolai tanulókat. Jelentkezési felület. Információ a tovább gomb után.


 
 
 

Tanulópárok program

hátrányos helyzetű tanulók támogatására

 

A program háttere és célja

A Segélyszervezet több hátrányos helyzetű településen oktatást támogató programot indít a 2021/22-es tanévben, hogy az itt élő tanulók a digitális világ segítségével kompenzálni tudják hátrányukat. A cél érdekében a Segélyszervezet a hátrányos helyzetű általános iskolás tanulók mellé gimnazista tanulópárokat szervez, akik online módon heti két alkalommal korrepetálják őket.

A programban részt vevő diákok mellé 9-12. osztályos gimnazista tanulópárokat keresünk azzal a céllal, hogy

·         online csatornán keresztül támogassák a tanulókat iskolai feladatainak ellátásában, házi feladataik elkészítésében

·         adjanak online tantárgyi segítséget, korrepetálják őket, gyakoroljanak velük matematikából, idegennyelvből, magyarból, természettudományos tárgyakból

 

Az oktatási támogató program jellemzői

          a program a 2021/22-es tanévben az első félévet öleli fel (ez kb. 30 alkalmat jelent)

·         egy hátrányos helyzetű tanulót heti két alkalommal egy vagy két gimnazista korrepetálja a Google Meet segítségével

·         a hátrányos helyzetű tanulók legalább 5. legfeljebb 8. osztályos diákok

·         a korrepetálások a 15.00-18.00 idősávban kerülnek megtartásra a tanulópárok és mentorok megegyezése szerint heti két alkalommal 30-45 perc terjedelemben

·         A tanulópárokat a Segélyszervezet az iskolai koordinátorokkal közösen hozza létre, és a kapcsolatfelvétel kialakítását is ők segítik.

·         A Segélyszervezet online felkészítőt tart a gimnazisták és a vidéki tanulók számára a program megkezdése előtt, valamint a program alatt a Segélyszervezet egy munkatársa is rendelkezésre áll, hogy az esetlegesen felmerülő kérdésekre online támogatást adjon.

·         A gimnazistáktól minden egyes foglalkozásról egy online kérdőíven keresztül kérünk visszajelzést, amelyet 5 perc alatt ki lehet tölteni.

·         A programban résztvevők számára igazolást tudunk adni tevékenységükről, amit az iskolai közösségi szolgálatban el tudnak számolni.

·         A jelentkezni ezen a kérdőíven lehet. (Az iskola részéről mentor tanár Turócziné Pesty Ágnes igh.)

Az adatok kezelésében az Ökumenikus Segélyszervezet szabályzatát követjük.

 További részleteket és információkat az online tájékoztatón adunk a jelentkezőknek. A tájékoztató idejéről és linkjéről emailt küldünk számukra.

 Reméljük, hogy a közös tanulás nem csak jobb tanulmányi eredményeket fog hozni, hanem olyan kapcsolatok jöhetnek létre egymástól több szempontból is távol lévő fiatalok között, amelyek mindkét fél személyes fejlődését és gazdagodását támogathatja.

 

Frész Attila

oktatási szakértő

A program iskolai koordinátora: Turócziné Pesty Ágnes igh.  

 
2021.09.17