Klagenfurti verseny, 2015.


A pályázat száma: NTP-TV-14-B-0004

Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Támogatáskezelő: Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

 

Klagenfurtban megrendezett United World Games (nemzetközi világjátékok) versenyére utazott leány röplabda csapatunk az EMMI, OFI támogatásával A három napos versenyen mintegy 6000 sportoló vett részt 20 országból 10 sportágban. A világversenyen résztvevő csapataink méltóan képviselték hazánkat, hiszen lány röplabdásaink az igen előkelő negyedik helyet szerezték meg.

 

Lányaink több mint egy hónapot készültek a versenyre amely az érettségik, és év végi vizsgák, számonkérések miatt is igen nehéz volt. 

Igen komoly motivációt jelentett a lányoknak, hogy többek között amerikai, olasz, lengyel, osztrák csapatokkal kell majd megmérkőzniük. A sok nagycsaládos diákunknak óriási élményt jelentett már maga a hely is, így minden jel arra mutatott, hogy jól fog sikerülni a verseny. Sajnos már az első mérkőzésen két meghatározó játékos megsérült, így igen komoly hátránnyal kellett a lányoknak megküzdeniük. Ennek ellenére a három napos versenyen eljutottunk az elődöntőig, és csak hosszabbításban sikerült egy holland csapatnak legyőznie minket. A bronz mérkőzésen pedig szintén hosszabbításban kaptunk ki egy igen színpatikus lengyel csapattól. Az eredmény így is számunkra óriási, hiszen ezen a versenyen szinte kivétel nélkül csak klubok versenyeztek szemben a mi iskolánkkal.    

A verseny meghatározó eleme volt a 30.000 főt befogadó stadionban rendezett ünnepélyes megnyitó, ahol minden ország nemzeti színekben felvonulva képviseltette magát.  Külön megtiszteltetés volt a számunkra, hogy a magyar zászló behozatalára a mi iskolánkat kérték meg. 

Egy olyan sportágban sikerült hazánkat méltó módon képviselni amelyik nem tartozik a hagyományos magyar sikersportágak közé.

 

Edző: Schulek Dávid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TÁMOGATÓK:

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Támogatáskezelő: Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő