Francia-7

Cher Ami,                                                                                le 30 mars 2020

Tu trouves les informations actuelles
sur ce lien d'Edubase
 
Bien cordialement

András Gianone

 

 

 

Cher Ami,                                                                                le 24 mars 2020

Tu trouves les exercices de ce jour
sur ce lien d'Edubase
 

Merci et bon courage

András Gianone

 

 

Cher Ami,                                                                                le 22 mars 2020

Remélem, jól telt az elmúlt hét!

Ahogy az órarendből láttad, heti egy franciaórád lesz, ami ráadásul nem online, sőt nekem párhuzamosan egy online órám van. Tehát erre az órára mindig gyakorló feladatokat igyekszem adni. Azért, hogy egy kicsit haladni is tudjunk hétfőnként 14-15 között szeretettel várlak Mindannyiotokat konzultációra a zoom program segítségével.
Ekkor legyen Nálatok a könyv és a munkafüzet is.

Merci et a bientot

András Gianone

Kedves Diákom!

Pénteken a következő oldal 3 feladatát csináld meg. (az alábbiakban egy kis segítség hozzá). Az új, ismeretlen szavakat írj ki a szótárba!
Ezenkívül hallgasd meg és ismételd meg az 53/84, 86 (ez a az Aomania I/2 cd mappa 6. és 8. trackje) feladatok kérdéseit és válaszait.
Jövő héten már várhatóan lesz online óránk, vagy legalábbis konzultációs lehetőség, hogy egy kicsit tudjunk tovább menni.

Merci et bon courage

András Gianone

Egy kis segítség a feladatokhoz

Exercice n°1
Observez les images et mettez l’étiquette qui convient.
Bézzétek meg a képeket és párosítsátok hozzá a sportágat)

Exercice n°2
Associez les deux colonnes.
(Kössétek össze a két oszlopot! Ugyanaz mint az előző gyakorlat.)

Exercice n°3
Associez les catégories avec l'ensemble de mots qui lui appartient. Cliquez en premier sur la catégorie, puis cliquez sur les éléments de réponse.
Sélectionnez une catégorie et puis cliquez sur les expressions qui appartiennent à cette catégorie.
(Kössétek össze a kategóriákat a hozzájuk tartozó szavakkal. Először klikkljetek a kategóriára, majd a hozzátartozó szavakra!)

 
 
Bonjour,
 
Voici les devoirs pour la semaine des 16-20 mars. Si tu as un probleme ou une questions, tu peux me téléphoner ou écrire un message a gianone @ katped . hu.
Bonne semaine et bon courage!
 
M. Gianone
(Íme a 16-20-i hét feladatai. Ha bármi nehézséged vagy kérdésed van, telefonálj vagy írj az email címemere)
 
 
Mardi
Regarde la vidéo sur ce site, sans les sous-titres, (clique sur CC s'il y en a), plusieurs fois s'il faut et fait les exercices du document. Puis regarde la vidéo avec les sous-titres (clique sur CC s'il n'y en a pas): écoute et répete les phrases. (Nézd meg a videót felirat nélkül (a CC-re kell klikkelni, ha van), akár többször is, ezen az oldalon és csináld meg a dokumentum feladatait. Aztán nézd meg még egyszer a videót felirattal (a CC-r kell klikkelni, ha nincs), hallgasd és ismételd meg a mondatokat!
 
11h45-12h00: test sur le sport (kahoot), je mets les informations sur ce site entre 11h40 et 11h 45, utilise ton prénom ou ton nom de famille. (teszt a sportról, a szükséges információkat 11h 40 és 11h45 között teszem fel az oldalra, a keresztnevedet vagy a vezetéknevedet használd!)
 
KAHOOT:
entre avec ton nom ou ton prénom.
 
Devoir:
Téléphone ou chate a un/une camarade et fait un interview sur le sport avec lui/elle. Téléphoner a la meme personne qui t'as téléphoné n'est pas autorisé. (Telefonálj vagy csetelj egy osztálytársaddal és készíts vele interjút a sportról. Nem szabad ugyanazt felhívnod, aki téged hívott fel!)
 
 
Vendredi
téléchargement en cours... (jeudi soir au plus tard)