Szeretetszolgálat

 

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ

A Szent Erzsébet szeretetszolgálattal kapcsolatban érdeklődni és ügyet intézni az I.em. 5-ben Tóth-Gólya Erzsébet iskolatitkárnál lehet hétfőtől péntekig 9-14 óra között.

 

 

2020 2021

Jelentkezési lap 

Amennyiben NEM az iskola által szervezett munkákból szeretnél választani, úgy a fogadó intézménnyel szerződést kell kötni. 

Itt található:

Szerződés

A kitöltött szerződést 2 példányban kell lehozni az I. em. 5-be!

 
-----------------------------------------------------------------------------------------
 
 
2020/2021-es tanév
 

Tanulópárok program

hátrányos helyzetű tanulók támogatására 

A program háttere

Magyar Ökumenikus Segélyszervezet az ország több nehéz helyzetű járásban és településén valósít meg felzárkóztató, fejlesztő programokat, és sokféle módon fejti ki segítő tevékenységét a területi és társadalmi hátrányok következményeinek, a szegénység újratermelődésének mérséklésére, a mélyszegénységben élők integrációjának előmozdítására.

A Segélyszervezet több hátrányos helyzetű településen oktatást támogató programotindít a 2020/21-es tanévben, hogy az itt élő tanulók a digitális világ segítségével kompenzálni tudják hátrányukat. A cél érdekében a Segélyszervezet a hátrányos helyzetű általános iskolás tanulók mellé gimnazista tanulópárokat szervez, akik online módon heti egy alkalommal korrepetálják őket.

Az oktatási támogató program jellemzői

A Segélyszervezet a gimnazisták segítségét az oktatási program támogatására kéri. Az oktatási program jellemzői:

·         a program a 2020/21-es tanév első félévében tart opcionális folytatással a második félévre

·         két gimnazista korrepetál egy hátrányos helyzetű tanulót heti két alkalommal

·         a korrepetálás online térben történik a Google Meet segítségével

·         a hátrányos helyzetű tanuló a Segélyszervezet Jelenlét Pontján (közösségi házában) vagy saját iskolájában helyi mentor támogatásával vesz részt a korrepetáláson

·         a tanulók 5-8. osztályos általános iskolások

·         a korrepetálások a 14.00-17.30 idősávban kerülnek megtartásra a tanulópárok és mentorok megegyezése szerint

A tanulópárok működésének célja

A programban részt vevő általános iskolások mellé 9-11. osztályos gimnazista tanulópárokat keresünk azzal a céllal, hogy

·         támogassák a tanulókat iskolai feladatainak ellátásában

·         adjanak tantárgyi segítséget, korrepetálják őket, gyakoroljanak velük elsősorban magyarból, matematikából, idegennyelvből

A tanulópárok működésének módja

A tanulópárok működésével kapcsolatban a következő fontos tudnivalók vannak:

·         A tanulópárokat a Segélyszervezet az iskolai koordinátorokkal közösen hozza létre, és a kapcsolatfelvétel kialakítását is ők segítik.

·         A Segélyszervezet online felkészítőt tart a gimnazisták és a vidéki tanulók számára a program megkezdése előtt, valamint a program alatt a Segélyszervezet egy munkatársa is rendelkezésre áll, hogy az esetlegesen felmerülő kérdésekre online támogatást adjon.

·         A gimnazistáknak a tanulókkal heti két alkalommal 30-45 percet kell foglalkozniuk a 14.00-17.30 közötti idősávban. A foglalkozások menetrendjét útmutató fogja segíteni. A gimnazistáktól minden egyes foglalkozásról egy online kérdőíven keresztül kérünk visszajelzést, amelyet 5 perc alatt ki lehet tölteni. Így összesen legfeljebb heti két óra közösségi szolgálatra kérjük őket.

·         A közös tanulás legkorábban 2020. október második felében, de legkésőbb november elején indulhat meg.

·         A programban résztvevők számára igazolást tudunk adni tevékenységükről.

·         jelentkezni ezen a kérdőíven lehet. Az adatok kezelésében a Segélyszervezet szabályzatát követjük.

 

Reméljük, hogy a közös tanulás nem csak jobb tanulmányi eredményeket fog hozni, hanem olyan kapcsolatok jöhetnek létre egymástól több szempontból is távol lévő fiatalok között, amelyek mindkét fél személyes fejlődését és gazdagodását támogathatja.