SEGÍTSÉGÜKET KÉRJÜK LEÉGETT „HÁZECSKÁHOZ”

SEGÍTSÉGÜKET KÉRJÜK LEÉGETT „HÁZECSKÁHOZ”
 Segítségüket kérjük! Leégett Moldvában a magyaroktatás vezetőjének (4 gyerekes apa) „házecskája”.Fogjunk össze! Adományokat kérünk! Jótékonysági koncertet szervezünk (febr. 8.).  Tájékoztató és képek a tovább gomb után.


 
 
 

Adományaikkal egyúttal a moldvai magyarság egyik legszebb falujának boldogulásához járulnak hozzá!

A támogatást a következő számlaszámokra lehet utalni:

Ghiurca Valentin

OTP BANK ROMANIA      SWIFT: OTPVROBU
IBAN: RO25OTPV290000417347HU01 HUF
IBAN: RO21OTPV290000417347RO01 RON
IBAN: RO75OTPV290000417347EU01 EUR

 vagy borítékban átadni:

közvetelenül Endrődi Szabolcs tanár úrnak, aki a gyűjtést szervezi

vagy László Ferencnek (II:1.), aki az iskola részéről átveszi az adományokat aláírás ellenében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedves Szülők!

A következő dologban szeretném az Önök segítségét kérni:

Az elmúlt hétvégén leégett Gyurka Valentin, a külsőrekecsini (Moldva) magyaroktatás vezetőjének háza. Szerencsés módon időben sikerült elhagyni a házat 4 gyermekükkel, így a családnak nem lett semmi baja.

Személyes élményeim Valihoz a Berka Együttesen, zenekaromon keresztül kapcsolódnak. Bármikor, amikor Moldvában jártunk, hívtak minket muzsikálni, vendégül láttak minket, szállást adtak, ha gyűjteni mentünk, jött velünk fordítani, segíteni.

Elveszíteni valamit, ami fontos, ami pótolhatatlan mindig végtelenül fájdalmas dolog. Ha ez a valami az otthon, a családi fészek, a biztonságot jelentő „házecska”, ez a veszteség, ez a fájdalom még sokkalta nagyobb.

Valentin a falujában szó szerint belenőtt a hagyományok ápolásába. Édesanyja szülőfaluja rendkívül gazdag tudással rendelkező énekese volt, akitől számtalan csodaszép felvétel maradt az utókor számára. Vali továbbvitte a hagyományokat, távol kerülve szülőföldjétől is mindig hű maradt csángó gyökereihez. Az erdélyi és magyarországi iskolai éveket követően családjával az anyaországban kezdték az életet, de szíve végül hazahúzta és évek óta hagyományőrző oktatóként tevékenykedik Külsőrekecsinben. Családi házuk ajtaja mindig nyitva állt a vendégek előtt, akiket hagyományos moldvai vendégszeretettel fogadtak.

A ház a tűzben annyira megrongálódott, hogy újra kell tervezni és építeni.   

Kérjük a kedves Szülőket, hogy amennyiben tehetik, támogassák az új ház felépítését, mert a család önerőből nem tudja ezt finanszírozni. Adományaikat a következő számlaszámra tudják utalni:

Számlaszámok Romániában:
Ghiurca Valentin
OTP BANK ROMANIA
SWIFT: OTPVROBU
IBAN: RO25OTPV290000417347HU01 HUF
IBAN: RO21OTPV290000417347RO01 RON
IBAN: RO75OTPV290000417347EU01 EUR

Az adományozás másik módja, hogy a ház felépítésére szánt összeget borítékban eljuttatják Endrődi Szabolcs tanár úrhoz vagy László Ferenchez (II.1.), aki aláírás ellenében átveszi az összeget.

 Endrődi Szabolcs  a februári 8-i jótékonysági koncertet követően személyesen adja át a pénzt Vali ismerőseinek, így az átutalási költségek, jutalékok nem kerülnek levonásra. Adományaikkal egyúttal a moldvai magyarság egyik legszebb falujának boldogulásához járulnak hozzá!

Segítségüket előre is köszönöm!

 

Budapest, 2017. január 18.                                                      Endrődi Szabolcs 

A legéett ház korábbi képe:

 

2017.01.30