Dévai ajándékokról rövidfilm, M1 hiradó, 2012.12.10. és Bonumtv.hu

Dévai ajándékokról rövidfilm, M1 hiradó, 2012.12.10. és Bonumtv.hu
 A dévai ajándékok elviteléről készült filmrészlet megtekintehtő.


 
 

BonumTV.hu

Diákok gyűjtöttek a dévai gyerekeknek

MTI | 2012-12-10 16:37

Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hezAdd az iWiW-hezNyomtatásKüldés

Címke: 

Külhon

Kedden indítják útjára Budapestről azt a mintegy 450 ajándékkal teli cipősdobozt, amelyet a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium diákjai gyűjtöttek és csomagoltak be a dévai gyerekeknek.


A budapesti tanulók az ajándékokat 6 és 14 év közötti gyerekeknek készítették: az ötödikesek az általános iskola első osztályának, a hatodikosok a második osztályosoknak, a tizenkettedikesek a nyolcadikosoknak. A csomagokban a többi között írószer, édesség, ruha és játék található – mondta el Turócziné Pesty Ágnes szervező, az iskola gyermekvédelmi felelőse hétfőn az MTI-nek.

Hozzátette: a csomagokra ráírták, hogy milyen korú fiúnak, vagy lánynak készült. Arra is megkérték a diákokat, hogy tegyék bele a dobozba az emailcímüket, esetleg írjanak pársoros bemutatkozást, hogy a megajándékozottak tudják, kiktől kapták a cipősdoboznyi adományt. Mint az egyik kilencedikes diáklány elmondta, ő maga is örülne, ha ilyen ajándékokat kapna.

A cipősdobozokat kedden délelőtt indítják Parajdra, a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által vezetett Dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban élő gyerekeknek karácsonyra. Az idén 100 éves gimnázium immár hatodik éve szervezi meg az adománygyűjtést.

Az írás letölthető formában:

2012.12.10