Musica Cisterciensis koncertsorozat Zircen

Musica Cisterciensis koncertsorozat Zircen
 2015. április 11. szombat 18 óra, Zirci Ciszterci Apátság, Bazilika. Szeretettel várják az érdeklődőket.


 
 
 
Benedicite!
Mindenkinek ajánlom figyelmébe ezt a programot!
Fr. József zirci perjel
 

Szeretném figyelmébe ajánlani, a Musica Cisterciensis koncertsorozat első koncertjét. A koncertsorozat az Aegis Kultúráért és Művészetért Alapítvánnyal együttműködésben valósul meg.
A 2015. április 11. 18 órai szentmise keretében a krakkói AGH Egyetemről érkezett Con Fuoco kórus és zenekar előadását hallgathatja meg.

Helyszín: Zirci Ciszterci Apátság, Bazilika
Időpont: 2015. április 11. 18 óra

A belépés ingyenes.

 

Ciszterci Látogatóközpont Kft. - 420 Zirc, Rákóczi tér 1. - Tel.: + 36 88 593 676

 

Con Fuoco kórus és zenekar

 

A krakkói AGH (tudomány és technológia) Egyetem Con Fuoco, azaz “tüzesen” vegyeskara 2009 novemberében alakult a Diana Mrugala-Gromek vezetésével, aki azóta is az együttes karnagya és művészeti vezetője. A kórus számos fesztiválon, koncerten és versenyen szerepelt Lengyelországban és külföldön.

 

Az együttes nagy hangsúlyt fektet lengyel zeneművek bemutatására, ápolja a Nyugat-európai  kórusrepertoárt a reneszánsztól a modern zenéig, beleértve a populáris műfajokat is. Az a cappella (szóló kórusra írt) irodalom mellett bemutat énekes-hangszeres, zongorás- és zenekari kiséretes műveket is. Első CD lemezük 2012-ben jelent meg.

 

A művészeti vezető a kórushoz csatlakozó Con Fuoco vonószenekart a 2011-ben hívta életre, 2012-ben Steve Dobrogosz Miséjével debütáltak; 2014-ben pedig a nemzetközi Slovakia Cantat versenyen, Pozsonyban, ezüstérmet nyertek.

2015.04.06