Dallas: nagyköveti látogatás, 2016.május 7.

Dallas: nagyköveti látogatás, 2016.május 7.
Dr. Szemerkényi Réka, a Magyar Köztársaság washingtoni nagykövete látogatást tett a dallasi ciszterci apátságban. Híradás a tovább gomb után.


 
(nagyítás a képre kattintással)

Dr. Szemerkényi Réka, a Magyar Köztársaság washingtoni nagykövete annak kapcsán jött Dallas - Fort Worth vidékére, hogy május 6-án ebéddel egybekötött előadást tartott Fort Worthben a Rotary Club tagjai és a Fort Worth - Budapest testvérvárosok szervezet vezetői számára. A nagykövet asszony szombaton, május 7-én délelőtt meglátogatta Irvingben az Our Lady of Dallas Ciszterci Apátságot és annak gimnáziumát, a Cistercian Preparatory School-t. Dr. Szemerkényi „Dicsértessék a Jézus Krisztus” köszöntéssel üdvözölte a ciszterci atyákat; kiderült, hogy a nagykövet asszony és családja gyakorló katolikus. A látogatás két óra hosszat tartott, amely magában foglalt egy vezetéses túrát az iskolában és az apátsági templomban.

Jelen voltak a találkozón (a képen balról jobbra): Béluska János, Váli Péter, Pesti Ilona, Hertelendy Attila, Lelóczky Gyula ciszterci atya, Csiffáry Ágnes, Ferencz Péter Bélapátfalva polgármestere, Kereszty Rókus ciszterci atya, Peter Verhalen ciszterci atya, az apátság apátja, Dr. Szemerkényi Réka nagykövet asszony, Marton Bernát ciszterci atya, Béluska Éva, a Dallas - Fort Worth-i magyar klub elnöke. A barátságos hangulatú találkozó az apátsági templomban, a napi zsolozsma Napközi Imaórája elmondásával ért véget. Délután ismét találkozott a társaság, ezúttal egy Texas-i farmon, ahol mintegy 200 magyar és magyar-barát személy társaságában Majálist ünnepeltek, bográcsgulyás és magyar borok fogyasztása mellett.

 

fotó: Fr. Anthony Bigney

2016.05.11