Napközis tábor Monoron, július 3-4-én

Napközis tábor Monoron, július 3-4-én
 a "Tabán" cigánytelepen, Monoron kb. 500 cigány él mélyszegénységben. A Máltai Szeretetszolgálat programjához kapcsolódva diákjaink fijúsági programokat vezethetnek vagy segíthetik az ott folyó munkát. Jelentkezés: postaistvan1@gmail.com címen jún. 12-ig.


 

 

 

Monoron kb. 500 cigány él mélyszegénységben ezen a telepen. Jól szervezett és országosan egyedülálló programot működtet itt a Máltai Szeretetszolgálat szociális programokkal, tanodával, gyerekházzal. Szentimrés diákokkal az elmúlt két évben összesen öt alkalommal látogattunk el a telep kisgyerekeihez.

 

A nyári napközis táborban szervezett, pedagógusok és szociális munkások által vezetett programokon (kézműveskedés, játék, zene, színielőadás, sport stb.) vesznek részt a telep kisgyerekei, főleg óvodások és kisiskolások, július 1. és 5. között.

 

Ehhez csatlakozunk két nap, július 3-án és 4-én (szerdán és csütörtökön), reggeltől késő délutánig. Több szinten lehet bekapcsolódni a programba, akár saját, önálló programot is vezethetnek a rátermettek, de aki csak kisegítő vagy egyszerű résztvevő szeretne lenni, az is bátran jöjjön!

A program a 9.-eseknek természetesen a Szeretetszolgálat óraszámaiba is beleszámít. Egy vagy két napra is jelentkezhettek! (Monor kb. 30 perces vonatúttal érhető el a Nyugati pályaudvarról).

 

Kérem, hogy az érdeklődők személyesen az iskolában jelentkezzenek, vagy a postaistvan1@gmail.com címre írjanak a részletekért június 12-ig!


Posta István, a szentimrés program szervezője

 
2013.06.05