Koltay Dorottya kiállítása (É2014a), 2015.02.13.

Koltay Dorottya kiállítása (É2014a), 2015.02.13.

 
 
 
 

Koltay Dorottya Szonja első önálló kiállítása

2015. február 13. Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium

 

Megnyitó beszéd (részlet)

Dorottya első önálló bemutatkozásán vagyunk, itt kiállított munkái első ízben mutatkoznak meg egymás tükrében, csak magukban. Erejük, rusztikus képiségük: dacos önvallomások.

Egy 18 éves lány belső útkeresése, tomboló életenergia és vívódó megismerése világnak, gondolatiságnak, testiségnek. (…)

Figuráinak lenyűgöző mozdulatsorai nem üres formai pufogtatások; mind megélt, átgondolt vázlatolások során érlelt, megküzdött forma-tapasztalások. Gesztusain átsüt az ifjú lendület. De ifjúsága dacára birtokában van a szakmai alázatnak, ami talán a legfontosabb. (…)

Még csak a pálya elején jár ez az ifjú művészhallgató, de már tele van mappája érett, komoly gondolatiságot hordozó képekkel, grafikákkal, nem beszélve a szakmai felkészültségéről, és állandó törekvő kíváncsiságáról.

A Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium, mint Dorottya korábbi alma mater-e, büszkén adhat helyet e fiatal tehetség munkáinak, hogy jó példával szolgálhasson a látogató diákságnak. Kitartással, alázattal és sok gyakorlással hogyan lehet elérni fantasztikus eredményeket.

Nádas Alexandra (ART Rajz Tanoda)

 

2015.02.22