Ausztriai kirándulás júl. 18-22., szervező: Szkaliczky Örs O.Cist. spirituális vezető

Ausztriai kirándulás júl. 18-22., szervező: Szkaliczky Örs O.Cist. spirituális vezető
 Jelentkezési határidő: május 20. Letölthető tájékoztató a tovább gomb után.


 
 

 

 TÁJÉKOZTATÓ LEVÉL, AZ UTAZÁS NAPI BEOSZTÁSA

 

Kedves Szülők!

 

Tavaly nyáron iskolánk diákjai részére kirándulást szerveztem Ausztriába, melynek célja az ottani ciszterci kolostorok felfedezése volt. A rend 1098-as alapítása után Európában több mint ezer ciszterci monostor jött létre. A bennük megélt életforma kisugárzásával jelentősen alakította az egyház és Európa arculatát. Vajon tudjuk-e, mit akartak, hogyan éltek ezek a szerzetesek?

A tavalyi út folytatásaként idén is szervezek kirándulást iskolánk diákjai részére. Ausztriában sok középkori ciszterci apátság maradt fenn, melyekben jelenleg is szerzetesek élnek. Tavaly ezekből Heiligenkreuzot, Zwettlt és Lilienfeldet látogattuk meg. Idén nyáron a kimaradt apátságokba szervezek utat (Rein, Schlierbach, Wilhering). Az ötnapos úton megismerhetjük ezen apátságok építészeti, kulturális örökségét, és lehetőség lesz a szerzetesközösségek életébe is bepillantani. A kirándulást a diákság igényeihez igazítottam, tehát nem templomból templomba megyünk, hanem felfedezzük a vidék természeti és nagyvárosi látnivalóit is. A programban szerepel strandolás, kerékpározás (Traunsee körül), raftingolás az Alpokban. (A részletes program a csatolt mellékletben olvasható.)

 

A 2016. július 18-22-ei útra a jelenleg 9-10-11. évfolyamba járó diákokat várom. Jelentkezés: május 20-ig 30000 Ft előleg befizetésével.

 

 

Tisztelettel

Szkaliczki Örs

 

(további információk: szkaliczki@hotmail.com)

 

 

2016.04.18