Kéktúra Kör

Kéktúra Kör
Az első kiránduás okt. 14-én lesz, jelentkezni október 6-ig lehet. A túra vezetője Gáll Zsófia. Információ és a jelentkezési űrlap linkje a tovább gomb után.


 
 
 
 
 

Kedves Szülők! Kedves Diákok!

Sok szeretettel hívok mindenkit az iskolai Kéktúra Kör idei kirándulásaira és táboraiba, melyek a Cserhátban, Bükkben, Vértesben, Gerecsében, Mátrában, Zselicben és a Somogyi-dombságban lesznek. Az első kirándulásra október 14-én a Vértesben, az első táborra az őszi szünetben okt.28-okt.31. között a Bükkben kerül sor.


Túracsapatunk vegyes: kis és nagy diákok, öregdiákok, szülők, testvérek, barátok és tanárok alkotják. Vannak állandó és alkalmanként csatlakozó tagok, vannak olyanok, akik egyedül jönnek, mások családostul érkeznek. Ami közös bennünk: a túrázás és a természet szeretete.

Aki csatlakozik hozzánk, lehetőséget kap arra, hogy a Kéktúrát apránként végigjárva megismerkedjen Magyarország páratlan természeti szépségeivel, kulturális örökségével, erősödjön testben és lélekben, gazdagodjon egy jó közösség számtalan túraélményével.


Jelentkezés a Kéktúra Körbe és a Kéktúra-e-mail-listára október 6-ig.

Aki kedvet érez a túrázásra, online jelentkezési űrlap kitöltésével itt érhető el a jelentkezési űrlap linkje jelentkezhet a Kéktúra Körbe és így kerülhet fel arra az e-mail listára, melyen a túrák részleteiről értesítem a résztvevőket és szüleiket (ha a résztvevő 18 év alatti).

 

Az idei túranaptár

Az időpontok és a túraútvonalak a tanév során változhatnak.

 

október 14. szombat
Vértes 1: Szárliget – Várgesztes 13,4 km

 

október 28-29-30-31. szombat-kedd
Bükk 1-2-3-4: Putnok – Szarvaskő 57,3 km

 

november 11. szombat
Vértes 2: Várgesztes – Gánt 17,5 km

 

december 9. szombat
Vértes 3: Gánt – Csókakő 17 km

 

 január 13. szombat
Cserhát 1: Mátraverebély – Nagybárkány 12,69 km

 

február 17-18. szombat-vasárnap
Mátra 1-2: Mátraháza – Mátraverebély 27,6 km

 

március 10. szombat
Gerecse: Mogyorósbánya – Tokod – Dorog 14,6 km 

 

április 14. szombat 
Cserhát 2: Nagybárkány – Tepke – Nagymezőpuszta 13,8 km

 

május 12-13. szombat-vasárnap
Cserhát 3: Nagymezőpuszta – Hollókő – Cserhátsurány 30 km

augusztus 21-26. kedd-vasárnap
Zselic, Somogyi-dombság:
6 napos Kéktúra tábor a Dél-dunántúli Kéktúrán kb. 100 km

 

További információk az Országos Kéktúráról

http://www.kektura.hu vagy http://termeszetbarat.hu/turamozgalmak/orszagos_kektura    A részvétel feltételei

 

A kirándulások a résztvevőknek önköltségesek, de a szervezési és túravezetői költségek fedezésére 1200 Ft/család/tanév hozzájárulást kérek, mely az első túrarészvételkor fizethető be. (A többnapos túrák résztvevői a szervezői költségek fedezéséhez ezen felül is hozzájárulnak.) 

A résztvevők és kiskorú résztvevők esetén szüleik tudomásul veszik, hogy a túrákon hivatalos iskolai tanári felügyelet nincs biztosítva, ezért a Kéktúra Kör kirándulásai - bár a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium diákjainak az iskolavezetés tudtával és támogatásával vannak meghirdetve - nem minősülnek hivatalos iskolai programnak, a túrákon és táborokban minden résztvevő saját ill. szülei  felelősségére vesz részt. 

Természetesen túravezetőként a túrákon a 18 év alatti nem felnőtt kíséretében érkező résztvevők felügyeletét ellátom. A Kéktúra Kör rendezvényein a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium házirendje érvényes. A túrák előtt minden résztvevő előre e-mailben vagy telefonon jelzi részvételi szándékát ill. távolmaradását  a túravezetőnek.

 

Jelvényszerzés és igazolófüzet

 

Gyermek Kéktúra tájegységi jelvényt (6-14 éves korig) az szerezhet, aki min. 50 km-t teljesít egy-egy tájegységből és igazolófüzetében gyűjti a pecséteket. A gyermek Kéktúra jelvényt úgy lehet kiérdemelni, ha valaki az Országos Kéktúrán 300 km megtételét igazolja 6-14 éves koráig a pecsétek megszerzésével. Az idősebbeknek a teljes Országos Kéktúrát végig kell járniuk a jelvény megszerzéséhez. Igazolófüzetet 1260 Ft-ért lehet rendelni a jelentkezési űrlapon. A füzet árát az első kiránduláson (okt.14.) kell befizetni, amennyiben valaki nem vesz részt ezen, akkor Horváth Sarolta tanárnőnek adja le a füzet árát okt.13-ig az iskolában.

 

Magamról


A Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumhoz sok szálon kötődöm. Gimnáziumi tanulmányaimat 1992-96 között az akkor még József Attila Gimnázium első egyházi osztályában végeztem, majd 2000-től 2016-ig a gimnázium német-latin szakos tanáraként ill. 13 évig osztályfőnökeként dolgoztam. Az iskolai Kéktúra Kört 6 éve vezetem,  ezen felül számos kirándulást, gyalogos,  vízi és kerékpáros tábort szerveztem tanári munkám során. Az utóbbi 10 évben gyalogos zarándoklatok szervezésével és vezetésével is foglalkozom.  Személyes döntésem okán a tavalyi tanévtől már nem tanítok a gimnáziumban, de nagy örömömre az iskolavezetés támogatásával külsős munkatársként továbbra is vezethetem a Kéktúra Kört és a túrákat. Hiszem, hogy a túrázás olyan kikapcsolódás, mely felejthetetlen élményekkel gazdagít bennünket és hozzájárul testi-lelki harmóniánkhoz.

 

2017.09.25