A Hunyadiak nyomában az Al-Dunánál, kirándulás 2018.10.5-9.

A Hunyadiak nyomában az Al-Dunánál, kirándulás  2018.10.5-9.
 8-12.-es diákok jelentkezését várjuk, határidő: szept. 12. A kirándulás vezetői: Szkaliczki Örs atya és dr. Kovács Örs tanár úr.


 
 
 

2018 – Mátyás-év

A Hunyadiak nyomában az Al-Dunánál

 

Szkaliczki Örs atya és Kovács Örs tanár úr október 5-9. között utat vezet az Al-Dunához, melynek célja a Magyarországtól elcsatolt délvidéki terület megismerése, illetve azon várak felkeresése, ahol -- főként a Hunyadiak idejében -- az ország védte saját határait és Európát a török hódítástól.

Az útra 8–12. évfolyamos diákok jelentkezését várjuk.

Program:

Indulás október 5-én reggel 7 órakor az iskola elől. Először a gyönyörű bácskai várost, Szabadkát tekintjük meg (városháza, zsinagóga stb.). Szállásunk Újvidéken a város főterén lesz a Hotel Vojvodinában.

Második nap Bács várát nézzük meg, majd az újlaki templomot keressük fel, ahol Kapisztrán Szent Jánost eltemették.

Harmadik nap Nándorfehérvárt (Belgrádot) tekintjük meg, majd tovább utazunk Szendrő várához. Szállásunk a Hotel Golubacki Gradban lesz Galambóc vára mellett, fantasztikus kilátással a Dunára.

Negyedik nap Galambóc várába látogatunk. A vár megtekintése után hajózás következik a Kazán-szorosban, a Duna al-dunai áttörésénél. Ez olyan természeti környezetben történik, mely felejthetetlen élményt nyújt. Szállásunk Nagybecskereken lesz.

Ötödik nap az aracsi pusztatemplomot nézzük meg, majd a csurogi magyar áldozatok emlékműve előtt tisztelgünk. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Az ötnapos út költsége 140 euró/fő. Ez tartalmazza a bérelt busz költségét, a négy éjszakai szállást és a szállásokon kapott reggelit és vacsorát, illetve a belépőket.

Az első napra mindenki egyénileg hozzon élelmet, mert csak vacsorát kapunk.

A biztosítását (mely kötelező) valamennyi résztvevő egyénileg köti meg.

Az utazáshoz érvényes személyi igazolvány vagy útlevél szükséges.

Jelentkezés szept. 14-ig Szkaliczki Örs atyánál 100 euró befizetésével (a maradék 40 eurót az indulásnál kell átadni).

2018.09.04