Ballagás, 2020. szeptember 1.

Ballagás, 2020. szeptember 1.
 


 
 
 
 
 
 
 
Tisztelt Szülők! Kedves ballagó Diákjaink! 

Az elmúlt napokban véglegessé vált, hogy jövő héten, szeptember 1-én kedden, korábbi ígéretünket valóra váltjuk, és megtartjuk a tavasszal elmaradt ballagásotokat.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a múlt heti visszajelzések alapján gyakorlatilag teljes részvételre számíthatunk.

Az alábbiakban néhány információt szeretnék megosztani a ballagás menetrendjével kapcsolatban.

Mint korábban már jeleztük, a koronavírussal kapcsolatos előírások miatt, ballagónként csak két szülő részvételére lesz lehetőség. Kérjük, szíveskedjenek betartani ezt a kényszerű korlátozást és az egészségügyi előírásokat. A szülők az udvari ünnepségen tudnak részt venni, amelyre 10 órától lehet gyülekezni az udvari kapun át érkezve.

A diákokat kérjük, hogy 10 órára egyenruhában érkezzenek meg egykori osztálytermükbe, ahol lehetőség lesz osztályfőnökeikkel találkozni. A ballagás 10.30-kor indul a hagyományos útvonalon, diáktársaik sorfala között, és a végén az udvarra érkeznek. Itt kerül sor az ünnepségre, a beszédekre és a díjak átadására. Ezt követően a ballagók a tizenkettedikesek sorfala között vonulnak át a templomba, ahol egy rövid elmélkedést követően a diákok az oltárra helyezik a lilomokat, és osztályukkal kivonulnak a szülőkhöz.

Az iskolai ballagás és a templomi szertartás hagyományaink szerint zárt körben zajlik, így kérjük a szülőket, hogy a gimnáziumba és a templomba ne lépjenek be.

Az osztályok a templomból az alábbi rend szerint lépnek ki:

a 12.a a főkapun,

a 12.b a gimnázium felöli,

a 12.d a keleti oldalon,

így ennek megfelelően tudják őket kint megvárni.

Fontos információ: az udvari ünnepségre csak jó idő esetén kerül sor. Eső esetén 10 órától a templomban gyülekeznek a tisztelt szülők. Erről a ballagás reggelén a honlapra teszünk fel értesítést.

Szép záróünnepünk reményében, tisztelettel,

 

                                                                                           Barlay Bence

 
2020.08.31