Részvényfutam tözsdejáték, országos 2. helyezés

 Román Zsófia (12.d) második helyzeést ért el. 


 
 

Megközelítőleg 1700 fő (középiskolás diák és tanár) regisztrált és vett részt a 4 hétig tartó játékban. A játékosoknak 2 000 000 forint virtuális tőke állt a rendelkezésükre, hogy valós idejű árfolyamadatokat látva kialakíthassák saját portfóliójukat, és a BÉT-en kereskedett értékpapírokat eladhassák és megvehessék. Emellett e játékot részletes Tőzsde ABC és tőzsdei kvíz is segítette és színesítette.

 


Iskolánk diákja Román Zsófia (12.D) második helyezést ért el. Az ünnepélyes díjátadóra 2017. április 26-án került sor a Magyar Nemzeti Bank épületében.


A díjátadó után látogatást tettünk a tőzsdén, ahol a tőzsde világával kapcsolatos előadást hallgattunk meg, és a kereskedési napot a legendás BÉT-csengő megszólaltatásával indítottuk el. A csengőt, mely a New York-i értéktőzsde csengőjének másolata, az 1990. június 21-i újranyitás alkalmából ajándékozta a New York-i tőzsde a Budapesti Értéktőzsdének. Az ebédet követően levezetésként egy bő két órás belvárosi pénzügyi és gazdaságtörténeti sétán vehettünk részt.

2017.04.24