"Álmodtam egy startup-ot magamnak" - országos középiskolai verseny 3. helyezés

A csapat tagjai: Arató Gábor (Budapesti Piarista Gimnázium) , Ferenczy András (12.b, 2019/2020), Kelen Domonkos (12.a 2019/2020) , Nacsa Flóra (11.d 2019/2020), felkészítő tanár: Eötvös Soma Bence. Gratulálunk!


 
 
 
 
„Álmodtam egy startupot magamnak” címmel a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Magyar Védjegy Egyesület által közösen, a középiskolák 11-12. évfolyamos tanulói és pedagógusai részére Magyarországon első alkalommal 2019/2020. tanévben kiírt országos középiskolai versenyre beérkezett pályázatok eredményhirdetése és díjátadó ünnepsége 2020. október 20-án a Loffice rendezvényközpontban került megrendezésre.
 

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Magyar Védjegy Egyesület pályázatta  "Álmodtam egy startup-ot magamnak"
címmel a Magyarországon működő középiskolák 11-12. évfolyamos tanulói és pedagógusai részére

 

A pályázati feladat rövid leírása:

Egy elképzelt új termék, szolgáltatás létrehozására, vagy már meglévő termék, szolgáltatás továbbfejlesztése (innovációja) érdekében létre kell hozni egy pénzügyi tudatos vállalkozást, , aminél a szellemi tulajdonjog  (pl. védjegy) védelmét  is be kell tudni mutatni, hogy azt másik társaság ne tudja ellopni. Ehhez tudni kell a vállalkozás alapítása előtti költséghatékony (költségtakarékos) teendőket. A feladatot érdemes felsorolásszerúen írni. Emellett plusz pontokért a vállalkozás stratégiáját is össze lehet állítani,  melynek tartalmaznia kell részstratégiákat is, köztük elsősorban a pénzügyi- és a szellemi tulajdonnal kapcsolatos stratégiát   kellene részletezni.

 
2020.10.22